top of page

Tips voor het Onderhouden van je Leren salon


Als je in het bezit bent van een prachtig leren salon, weet je vast hoeveel stijl en comfort het aan je huis toevoegt. Om ervoor te zorgen dat deze er altijd als nieuw uitziet en lang meegaat, is regelmatig onderhoud een must. In deze blog delen we enkele handige tips voor het onderhouden van je leren salon.


Regelmatig afstoffen

Begin met het verwijderen van stof en vuil door je leren bankstel regelmatig af te stoffen met een microvezel doek. Hiermee voorkom je dat stof en vuil zich ophopen en in het leer gaan schuren.


Reinig Vlekken Onmiddellijk

Vlekken kunnen op elk moment gebeuren, dus het is belangrijk om snel te handelen. Gebruik een schone, vochtige zeemvel om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te deppen. Gebruik nooit te veel water, want dat kan het leer beschadigen. Voor hardnekkige vlekken kun je een speciale leerreiniger gebruiken.


Conditioneer het Leer

Leren bankstellen hebben regelmatig hydratatie nodig om soepel te blijven en te voorkomen dat het leer uitdroogt en barst. Gebruik een hoogwaardige lederconditioner om het leer te voeden en te beschermen. Breng de conditioner aan met een zachte doek en wrijf het gelijkmatig in. Herhaal dit proces 2x per jaar. Beste periode om dit te doen is na de zomer en na de winter.


Bescherm tegen Direct Zonlicht

Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan het leer doen verkleuren en uitdrogen. Plaats je bankstel daarom niet in de volle zon of gebruik gordijnen of jaloezieën om de stralen te filteren. Overweeg ook het gebruik van lederen conditioner met UV-bescherming.


Alle producten voor het onderhoud zijn bij ons te verkrijgen in de winkel.

Kommentare


bottom of page